2019 Oregon Gravel Grinder

๐ŸŒ Gorge Gravel Grinder – April 7th, 2018

The Gorge Gravel Grinder is where it all started. Located in The Dalles, Oregon this eastern Oregon location is the best location in the Northwest for Spring riding. With moderate marine air flowing off the coast coupled with being located in the rain shadow of the Cascade Mountain Range it is your best bet for sun and warm temps in the spring. Surrounding The Dalles are hundreds of miles of paved and gravel farm roads with little to no motor traffic on them. The course offers great views of the Gorge and surrounding Cascade Mountain peaks as well as an assortment of old school buildings, barns and houses from the late 1800โ€™s. Rolling wheat fields dominate the landscape in all directions blanketing hills in sea of green. Expect average temps to be in the mid 40โ€™s by race start and up into the mid 60โ€™s by the peak of the day. Gravel sections are well packed, smooth and fast. Spring rains provide good moisture keeping the dust down. No portion of the courses exceeds double digits for climbing or descending. Just a lot of fast rolling hills.

http://www.oregongravelgrinder.com/gorge-gravel-grinder/

๐ŸŒ Cascade Gravel Grinder – April 26th – 28th, 2018

The High Desert Gravel Grinder is one of the most scenic and diverse courses you will ever ride. Located in Bend, Oregon the location is a mix of high desert, climate that flows west into the high alpine settings of the Cascade Mountain Range. Surrounding Bend are hundreds of miles of gravel rural roads with little to no motor traffic on them. The course offers great views of the surrounding Cascade Mountain peaks as well as an assortment of rivers, and farms. Expect average temps to be in the mid 50โ€™s by race start and up into the mid 60โ€™s by the peak of the day. Gravel sections are well packed, smooth and fast. Spring rains provide good moisture keeping the dust down. No portion of the courses exceeds double digit grades for climbing or descending. Just a lot of fast rolling hills. Those brave enough to tackle the Big Grinder will go from the arid deserts of Central Oregon and head deep into the Cascade Range were breath taking views of North Sister and Mt. Washington await. Expect to see a lot of snow up on the top.

https://www.oregongravelgrinder.com/cascade-gravel-grinder/

** All info & image from http://www.oregongravelgrinder.comCategories: Other Racing

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: